135. Soru: Domuz Atıksu Arıtma Sorunu Etkili: COD 1500 mg/L, Amonyak Azotu 500 mg/L, TP 60 mg/L, Alkalinite 3000 mg/L, Nitrat Azot ve Nitrit Azotu Enstrümanlar tarafından tespit edilemez, bu nedenle {5} efflogen Mg, çok düşük olmalı {değerler çok düşük olmalıdır {değerler çok düşük olmalıdır {değerler çok düşük olmalıdır. mg/l, ancak nitrat azot 1200 mg/l kadar yüksektir, nitrit azot 250mg/l . srt: 1 gün . bu normal mi? Böyle yüksek bir nitrat azot nereden geliyor? Nasıl açıklanır? Cevap: Veriler doğru bir şekilde ölçülürse, sadece bir açıklama vardır, yani toplam azot amonyak azotundan çok daha yüksek olduğunda, azot içeren organik madde sürekli olarak amoniye olarak amoniye atılmıştır ve amonyak azotu sürekli olarak nitelendirilir . büyüktür, bu zamanlarda tedavi sisteminin aerobik koşullar altında olduğunu ve netritin inkar edilememesi, . Bu durumda, tedavi süresi arttırılırsa, atık sudaki amonyak azot azalabilirken, atık sudaki nitrat azot .
136. Q: I debugged a food wastewater. Before UASB produced granular sludge, the raw water COD was 2000-3000 mg/L, and the effluent was always around 750 mg/L. During this period (about 50 days), a small amount of flocculation occurred. After that, the wastewater concentration reached 4000-5000 mg/L, and the amount of treated water was reduced, and the effluent was always kept below 1000 mg/L. After that, the treatment capacity began to increase. The sludge flow became more serious, the sludge production was very large, and the three-phase separator was not good. When it reached half of the designed treatment capacity, the company asked me to quickly increase the water volume. During the process of speeding up the water volume, the gas production continued to decrease, and the effluent was 1100-1500 mg/L. After 15 days, it was close to the designed flow, but the cooperation with Party A was not good, and sampling was not possible for acceptance. After that, the production of Party A decreased, but Su kalitesi konsantrasyonu büyük ölçüde değişti (COD 3000-550 mg/l) . akış hızını azalttıktan sonra, gaz üretimi hafifçe artmaya başladı, ancak granüler çamur, büyük miktarlarda su ile aktı, esas olarak börek olmayanlar tarafından gerçekleştirildi . {22} {} { O günden fazla bir süredir fenomen oluyor . Neler oluyor? Cevap: Yükün çok büyük olması, asit fermantasyon işlemini uzatan ve kararsız etkili yüke sahip tedavi cihazları için eksik alkalin fermantasyona neden olan . neden olabilir, pH'ı artırmak ve daha iyisini sağlamak için kanalizasyonu önceden asidize etmek en iyisidir . 'ı daha iyi sağlamak . {
137. Soru: Ben pekmez alkol atık su üzerinde UASB anaerobik biyokimyasal tedavi deneyleri yapıyorum . Mevcut etkili konsantrasyon, 55 ~ 500 ~ 60 %'dir,%55 ~ 60'dır. Çamur (granüler olmayan çamur) ve zayıf biyolojik olarak bozunabilirlik . Bence ana nedenin asitleştirme aşamasının iyi olmaması . bu doğru mu? Cevap: Referans için iki öneri verilmiştir: (1) PH'ın çok düşük olmasını ve sonraki biyokimyasal tedaviyi etkilemek için asitleştirme süresi çok uzun olmamalıdır; (2) Granüler çamur yetiştirilirken, granüler çamur . oluşumuna elverişli aşılanmış çamura uygun miktarda aktif karbon veya Pam eklenebilir, çünkü belirli durumu bilmediğim için, sadece referans içindir .
138. Soru: Eşzamanlı fosfor ve azot giderme sürecinin çalışması ve yönetiminde neye dikkat edilmelidir Fosfor biriken bakterileri (DPB)? Cevap: Operasyon ve Yönetim için birçok gereksinim vardır . Örneğin, anaerobik tank aerobik bölgedeki yetersiz oksijen, nitrifikasyon ve fosfor birikimi etkiler, bazen çok fazla oksijen, anaerobik bölgede, 5'i etkileyecektir {Fosfor, 5'i etkileyecektir. Aerobik bölgedeki çözünmüş oksijen yüksek değildir ve anaerobik bölgede mikro-oksijen olabilir . Bu, aerobik bölgedeki çözünmüş oksijen seviyesi ve ikincil sedimantasyon tankı}} ikincil sedasyonda anoksisite ile ilişkilidir. Kontrollü . Ek olarak, çamurun zamanında deşarj edilmesi de gereklidir . Fosforun son çıkarılması . zaman içinde boşaltılamazsa, sistem tekrar tekrar birikecek ve serbest bırakılacaktır . fosforus .
139. Soru: Burada tedavi edilen kanalizasyonun yeniden kullanılmaya hazırlanan bir işletme vardır . Tedavi süreci şunlardır: tank-ajan-aerobik tank-flotasyon-sewage outlet . froz sülfat ve kireçte kireçte ilave edilir ve kireçte eklenir. Flotasyon tankına . eklenirler Atık suların demir iyon içeriği çok yüksektir . İçeriğini azaltmanın herhangi bir yolu olup olmadığını merak ediyorum, . elbette maliyet çok yüksek olamaz? Cevap: Flotasyon kullanmayın . Aerobik tedaviden sonra suya kireç ekleyebilir, yaklaşık 8'lik bir pH'a ayarlayabilir, sonra Pam ekleyebilir ve . karıştırma gibi flokülasyon koşullarını kontrol edebilirsiniz . . . 'ın kaldırma oranını artırabilir . .
140. S: BOD ve COD arasındaki ilişkide, COD BOD'dan daha büyüktür ve COD eksi BOD yaklaşık olarak biyolojik olarak parçalanamayan organik maddeye eşit mi? C: Bu doğru değildir, çünkü COD=COD (B)+COD (NB), birincisi biyolojik olarak parçalanabilir kısımdır ve ikincisi, biyolojik olarak parçalanamayan kısım . Mikroorganizmaların karbonizasyon sürecini 20 derece (bod20) tamamlaması yaklaşık 20 gün sürer (Bod20, bod20, CODB'ye yakındır) {{
141. S: Yaklaşık 200 nüfusa sahip bir ilçe kasabası, 000 İnsanlar, 20 kapasiteli bir şehir kanalizasyon arıtma tesisi inşa etmeyi planlıyor, 000 ton. Sınırlı hükümet fonları nedeniyle, inşaat maliyetinin 15 milyonda daha uygun olduğu bekleniyor. A: It is recommended to use the preliminary biochemical + nano-diatom fine soil method for treatment. This method is particularly suitable for urban sewage treatment. The sludge produced can be used as insulation material, with low investment and operating costs only half of the traditional method. The difference between nano-diatom fine soil and general diatom soil is that it has a strong Özel tedavi yoluyla elektriksel nötralizasyon etkisi ve spesifik yüzey alanı da .
142. Soru: Bu kanalizasyon arıtma tesisi hamur ve kağıt atık su arıtma içindir . Aktif çamur tam karıştırma yöntemini kullanır 5-6 son zamanlarda, çamurun SV'si%.}%{{}}%{{}}%slit ve rotiferler için sadece Bell -Worfer ve} ortalama} ortalama,} ortalama olarak {rotifler vardır} ortalama} ortalama olmak içindir. Bir süre, f/m civarında 0 . 3, sıcaklık nispeten yüksektir ve havalandırma tankının sıcaklığı 37-39 dereceler . Çamur zehirlenmesi midir? Veya başka nedenler? Cevap: f/m biyolojik perspektiften çok düşük . değil, zehirlenme gibi görünmüyor, çünkü çan kurtları toksik maddelere çok duyarlı ., genel olarak konuşulan su sıcaklığı, 38 dereceyi aşan su sıcaklığı, aerobik mikroorganlıkların aktivitesini aşacaktır.
143. Question: I am now debugging SBR to treat slaughterhouse wastewater. In the past few days, there are always fine mud particles suspended in the supernatant after sedimentation. They cannot be precipitated, resulting in the effluent COD and SS not meeting the standards. The water temperature is around 35-37 Dereceler . Çok yüksek sıcaklıktan kaynaklanıyor mu? Ne yapmalıyım? Cevap: Çamur, böyle bir sıcaklığın mikroorganizmaların aktivitesi üzerinde bir etkisi olduğunu gösteren . yaşlanma belirtileri göstermiştir, ancak ana nedeni . ana sebep, havalandırma süresinin çok uzun olmasıdır ve havalandırma süresinin azaltılması gerektiğidir (aralıklı havalandırma) ve alçaltılmalıdır {alçalmalıdır {{{{{{ Zaman, reaksiyon aşamasının zamanını azaltmak anlamına gelir . Bir çalışma döngüsü süresi sabit olduğundan, boşta aşaması süresi . Sınırsız havalandırma yöntemi su giriş aşamasında benimsenmişse, sınırlı havalandırma yöntemine . değiştirilmelise, .
144. Soru: Akrilonitril içeren atık su, PAC ve PAM eklendikten ve daha sonra biyokimyasal tedaviye girdikten sonra, amonyak azot içeriği 217mg/l kadar yüksektir, akronitril akrilik aside dönüştürülebilir ve daha sonra ammoni asidine dönüştürülebilir ve amonya da arttırılabilir ve ammon Azot . Teorik ve deneysel veri temeli yok . Açıklanabilir mi? Cevap: Bu durum çok normaldir ve amonyaktan kaynaklanır . Bu tür atık sular uzun bir tedavi süresi gerektirir . Atıktaki yüksek amonyak azotu, akrilonitril amonyak sürecinin . amonyak sürecinin standardı karşılamasını sağlamak için .} artan .
145. S: Üç oksidasyon hendeklerinde iki ikincil sedimantasyon tankından çamur nasıl iade edilir? İki ikincil sedimantasyon tankı için bir çamur pompası odası vardır . Dönüş çamuru üç oksidasyon hendeklerine nasıl eşit olarak dağıtılabilir? A: Çamur pompasının önüne bir çamur dağılım tankı yerleştirilir . Dönüş çamuru pompa tarafından kaldırılır ve bir dönüş çamuru ana borusundan oksidasyon hendek önündeki çamur dağılım tankına taşınır ve daha sonra her oksidasyon hendekine girmek için üç dal borusuna bölünür .
146. S: Yüksek konsantrasyon atık suyu (BOD değeri yaklaşık 6000 mg/l) ., onu tedavi etmek için aktif çamur işlemini (SBR işlemi) kullanırken, çok büyük bir MLSS değeri (20000 mg/l gibi), çamur yükü gereksinimlerini karşılamak için uygun mu? Hangi sorunlar ortaya çıkacak? Sorunlardan kaçınmanın daha iyi bir yolu var mı? A: Böyle bir yüksek konsantrasyon doğrudan aerobik tedavi için uygun değildir . Aerobik tedaviden önce anaerobik olarak tedavi edilmelidir ., MLS'ler f/m değerine göre kontrol edilmeli ve f/m değerine göre kontrol edilmelidir ve bu nedenle, sediman ve oksijen arzı kapasitesine göre sınırlandırılmalıdır {, bu nedenle 7 gibi faktörler tarafından sınırlandırılmalıdır {Bu nedenle, 7 gibi faktörler tarafından sınırlandırılmalıdır, bu nedenle 7 gibi faktörler tarafından sınırlandırılmalıdır, bu nedenle 7 gibi faktörler tarafından sınırlandırılmalıdır, bu nedenle 7 gibi faktörler tarafından sınırlandırılmalıdır, bu nedenle 7 gibi faktörler tarafından sınırlandırılmalıdır, bu nedenle 7 gibi faktörler tarafından sınırlandırılmalıdır, bu nedenle 7 gibi faktörler tarafından sınırlandırılmalıdır, bu nedenle 7 gibi faktörler tarafından sınırlandırılmalıdır, bu nedenle 7 gibi faktörler tarafından sınırlandırılmalıdır, bu nedenle 7 gibi faktörler tarafından sınırlandırılmalıdır, bu nedenle {
147. Soru: UASB kullanarak su ürünleri yetiştiriciliği atık su arıtma projesi üzerinde çalışıyorum . su kalitesi aşağıdaki gibidir: q {}}} mg/l, bod =300 mg/l, ss =300 mg/l, ss =300 mg/l, ss {{5} mg/l, ss {{5} mg/l, ss {{5} mg/l, ss {{5} mg/l, ss {{ Mg/L, Amonyak Azotu =20 mg/l . Atıksu deşarj Standartları: Atık Suyun Gereksinimleri COD<300 mg/L, BOD<150 mg/L, SS<200 mg/L, total nitrogen<40 mg/L, ammonia nitrogen<25 mg/L. I would like to ask about the following water quality conditions: (1) If BOD is not reduced after BOD<150 to save engineering investment, can total nitrogen be removed? (2) Are the end points of the reaction to nitrogen in UASB NH4+ and NH3? Answer: The conversion of nitrogen by UASB is mainly the ammoniation of organic nitrogen, so after UASB, ammoniation, nitrification and denitrification must continue. It is recommended to use A/0 contact oxidation after UASB.
148. Soru: Piggery atık suyunun morina 10, 000 mg/l ve amonyak azotu 400 mg/L. Anaerobik + sbr tedavisinden sonra, atık morina 150 mg/L {{{{{{{{{{{{{{{, Stabilizasyon Göleti 15 Mu'dur ve su depolayabilir 1-1.5 metre derinliğinde . Stabilizasyon göleti nasıl tasarlanır? Haziran başında ne tür bitkiler ekilebilir? Atık su birinci seviyeye ulaşabilir mi? Cevap: Birinci seviye havalandırma göleti ve ikinci seviye statik gölet . . A havuza (balık havuzuyla aynı) az miktarda yüzen havalandırıcı takılabilir ve genellikle havalandırılmaz {. . sced {{{{} scatic {{{{} scated {{{{ Bununla birlikte, böyle bir süreç hala amonyak azotunu standart olarak tedavi edemez .
149. S: Kimyasal atık su tedavisi üzerinde çalışıyorum . ana zorluklar: zayıf biyolojik olarak bozunabilirlik; Renk değiştirmesi kolay (boya atık sularından daha ciddi); ve atık su yaklaşık 2 pH değeri olan oldukça aşındırıcıdır; Biyodegradasyon sonrası morina bazen yüksek ve bazen düşüktür ve ana kirleticiler de benzen halkaları olan maddelerdir . Ne tür bir işlem kullanılmalıdır? C: Ön -tedaviden sonra yenilenmesi gerekir . Ön -tedavi, dahili elektroliz + pıhtılaşma ve diğer yöntemler ile yapılabilir .
150. Q: Bitkimiz, günlük tedavi kapasitesine sahip büyük ölçekli bir kentsel kanalizasyon arıtma tesisidir. 4000-5000 mg/l . bu neden öyle? C: Kısmi çamur deflokülasyonuna neden olan çamurun kendisinin oksidasyonu neden olabilir . Öyleyse, çamur deşarjı arttırılmalı ve havalandırma hacmi . azaltılmalıdır.
151. Q: There is a sewage treatment plant that uses ordinary aeration tanks and perforated pipes for aeration. The sewage volume has exceeded the designed water volume, and the treatment capacity needs to be improved. What measures can be taken to improve the aeration tank treatment capacity without changing the volume of the aeration tank? C: Aşağıdaki önlemler referans içindir: (1) tankta bazı elastik dolgu maddeleri oluşturmak ve bir çamur-membran kombinasyon işlemi kullanmak; (2) Delikli boruyu mikro gözenekli havalandırma hortumu ile değiştirin ve oksijen kullanım hızı birkaç kez . Bu şekilde, havalandırma tankının hacim yükü .} 'dan fazla arttırılabilir.
152. S: Havalandırma tankındaki çamur gittikçe az ve daha az hale geliyor ve etkinin morina yaklaşık 100 ~ 200mg/l'dir . Çamurun büyümesi zordur ve kullanılmayan havuzda çok fazla ölü çamur vardır . Ne yapmalıyım? C: Bazı çamurları uygun miktarda deşarj etmek için aralıklı havalandırma yöntemini kullanabilirsiniz . Çamur miktarı çok küçük olmasına rağmen, çamur boşaltılamazsa daha da az olacaktır .
153. S: Atıksu tedavisi için temas oksidasyon yöntemi, etkili BOD'un çok yüksek olamamasını gerektirir . Hidroliz ve asitleştirme sonrası temas oksidasyonunu temas oksidasyon havuzunun etkili BOD gereksinimini garanti edebilir mi? Değilse, ne yapmalı? A: COD ve BOD'un hidroliz ve asitleştirme ile çıkarılması çok sınırlıdır . esas olarak atık suyun biyolojik olarak bozunabilirliğini artırmak içindir . Kontak oksidasyon havuzunun etkisi çok yüksekse, anaerobik işlem veya diğer yöntemler ön -artış için kullanılabilirse}}
154. S: Temas oksidasyon havalandırma göletindeki mikroorganizma miktarı nasıl belirlenir? Geleneksel aktif çamur yöntemi, çamur konsantrasyonu (MLSS) ile ifade edilir, bu da çamurluk çökme oranı (SV30) ile sezgisel olarak ifade edilebilir . Kontak oksidasyon havalandırma havuzundaki mikroorganizma miktarı sezgisel olarak nasıl ifade edilmelidir? Bazı insanlar biyofilmin kalınlığının gözlemlenmesi gerektiğini söylüyor . Kalınlık için standart nedir? A: It is impossible and unnecessary to measure the amount of biofilm in the contact oxidation pond. If the film on the filler is too thick, the specific surface area will be small, and the amount of active biofilm per unit volume will be small. Too little film is not good either. In actual operation, controlling the thickness of the biofilm is one of the keys in operation Yönetim . Film çok kalınsa, hava hacmi veya yıkama artırılmalı . Biyofilm havuzdaki su yüzeyinin altına monte edildiğinden, {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{} 'ı, biyofilmin kalınlığı en iyisi olduğunda en iyisi olduğunda en iyisi,
155. S: Bazı A/Ç işlemlerinde, A bölümü bir anaerobik bölümdür . Neden hala bir hava borusu havalandırma var? A: A bölümü, anaerobik, anoksik veya aerobik .}} ile aynı zamanda, havalandırma borusu, karıştırma etkisi çamur sedimantasyonunu önlemek için iyi olmadığında karıştırılmaya yardımcı olmak için kullanılabilir, ancak a kesiti, küçük bir anoksik olmalı, ancak anoksik olmalıdır,<0.5mg/L) is no problem.
156. S: Anaerobik + aerobik işlemde, anaerobik tedaviden sonra hala çok fazla kükürt varsa, nasıl çıkarılabilir? C: Anaerobik tedaviden sonra hala çok fazla hidrojen sülfür varsa, anaerobik reaksiyonun tamamlanmadığı ve reaksiyon koşullarının kontrol edilmesi gerektiği anlamına gelir .
157. Q: Tasarladığımız ikincil sedimantasyon tankı, Aubel oksidasyon hendekinden sonra sedimantasyon tankıdır . Oksidasyon hendek geri dönüş çamur konsantrasyonunun 8g/l . olması, bu seviyeye ulaşamayacağından korkuyoruz. ve haftalık çıkış . Üretici, bu işlemin tek tüplü bir çamur emme makinesi kullandığını ve dönüş çamuru konsantrasyonunun 8-12 g/l . 'a ulaşabileceğini tanıttı. C: Bu uygun değil! Kötü çamur yerleşim performansı olan cihaz haftalık giriş ve haftalık çıkış sedimantasyon tankları için uygun değildir ve tek tüplü çamur emme makinesi daha da uygun değildir .
158. Q: Son zamanlarda yaptığım 100- ton pilot projesi Mevcut gözlemlere göre zayıf amonyak azot giderme etkisine sahiptir: oksijen arzı yeterli, biyolojik aktivite tamam, biyolojik aktivite tamam ve belirgin bir toksisite yok {{3} hala iyi değil mi? Organik azotun amonyasyonu ve nitrasyonu aynı anda devam ediyor mu ve amonyasyon nitrifikasyonun biraz önünde olmalı mı? Nitrifikasyonu etkileyen başka faktörler var mı? A: The ammoniation process of nitrogen-containing organic matter precedes the nitrification process, but is slower than the carbonization process of organic matter. Nitrification can only occur when the organic load is low. Although it cannot be said that the nitrification process can only start after the ammoniation process is completed, the ammoniation process may still occur in the early stage of the nitrification process, and the two processes bir süre için bir arada var olacak . Bazı cihazlar, biyokimyasal tedaviden sonra etkisiz ve çok yüksek toplam azot . 'nin, atık sudaki amonyak azotunun etkisinden daha yüksek olduğunu, ancak 9}' ın tamamlanamayacağından bile, sadece yeterli nitrifikasyon reaksiyonu olmayacağını gösteren etkisinden daha yüksektir. Söz konusu, yük iyi olmalı ve fosforun eksik olup olmadığı gibi besin oranının karşılanıp karşılanmadığını doğrulamak da gereklidir.
